ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης "Κωνσταντίνος Ξενάκης" στις Σέρρες.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το Σάββατο 6 Μαίου το Λαογραφικό Μουσείο Χαγιάτι Λαδιά και ο Ελληνικός Ορειβατικός-Χιονοδρομικός Σύλλογος Πρώτης, διοργανώνουν επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης "Κωνσταντίνος Ξενάκης"

στις Σέρρες , ώρα 10π.μ. και στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Μπεζεστένι) Έκθεση Φωτογραφίας "Fred Boissonnas: Eικόνες της Ελλάδας ώρα 11.30.

     Μετά τις επισκέψεις θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό η καφέ στο κέντρο της πόλης. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

     Αναχώρηση από την πλατεία της Πρώτης ώρα 8.45.

     

     Η ιδέα να επισκεφθούμε δύο σπουδαία μουσεία της πόλης των Σερρών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό-Χιονοδρομικό Σύλλογος Πρώτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

     Στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης " Κωνσταντίνος Ξενάκης" μας περίμενε ο καθηγητής του Α.Π.Θ. και πρόεδρος της "Σερραίων Πολιτεία" κ. Νανιόπουλος Αριστοτέλης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

     Αφού μας εξήγησε πως το όνειρο και ο σκοπός του ιδίου και του Κων/νου Ξενάκη, της ίδρυσης του μουσείου με τα έργα του καλλιτέχνη έγινε πραγματικότητα μετά από είκοσι χρόνια, μας ξενάγησε στον χώρο του μουσείου, αναλύοντας τα έργα του καλλιτέχνη, δουλειά μιας ολόκληρης ζωής.

     Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι) όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας "Fred Boissonnas, Εικόνες της Ελλάδας" από τα ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ελλάδα την περίοδο1903-1930.

    Η ξενάγηση έγινε από τον κ. Τζούφη Παναγιώτη (μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών) και μετά πήρε τον λόγο ο αγαπητός φίλος και φωτογράφος Σπύρος Μαρκογιάννης ο οποίος μας ανέλυσε το ποιοτικό μοντέλο των φωτογραφιών και ο ρόλος που έπαιξαν οι φωτογραφίες του Fred Boissonnas ώστε ναι μάθει ο κόσμος του εξωτερικού για τις ομορφιές της Ελλάδας.

     Τους Ευχαριστούμε θερμά. Κλείσαμε την ημέρα μας γεμάτοι από ενθουσιασμό και ικανοποίηση, πίνοντας καφεδάκι και ουζάκι στο κέντρο της πόλης.

     Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθησαν.