ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοτικά τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

   Δημοτικά τραγούδια, και της τάβλας από ανθρώπους που τα αγαπούν, τα τραγουδούν και τα διασώζουν, ακούστηκαν την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, στο "Χαγιάτι Λαδιά "από τον Κώστα Βαρίτη, Κώστα Πρόκλο, Παναγιώτα (Τούλα) Δημητρίου και Χρήστο Καλλίνη

με τη συνοδεία του Βασίλη Βελλίκη με την κιθάρα του, του Χάρη Τσιπουρίδη με το βιολί του, του Κώστα Αργύρογλου με το κλαρίνο του και του Γρηγόρη Πρόκλου με το τουμπερλέκι του. Η παρουσία του κόσμου (κατάμεστη η αυλή του μουσείου) έδειξε ότι οι άνθρωποι της περιοχής του Παγγαίου, αγαπούνε τον τόπο τους, την παράδοσή και τις ρίζες τους και θέλουν να κρατήσουν ότι γνωρίζουν, για τις επόμενες γενιές.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Πρώτης Μπακάλης Νίκος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χαρισιάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Γάλλος και Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού συλλόγου Πρώτης Απόστολος Κόντας, ο πρόεδρος του συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης Παναγιώτης Δασκαλούδης, η πρόεδρος του λαογραφικού Μουσείου Αγγίστας Κων/να Πολίτου, ο καθηγητής Γιάννης Κιορίδης (επιμελείται την καταγραφή των τραγουδιών) και πλήθος κόσμου.

     Η Μαρία Παπαδοπούλου διάβασε από το βιβλίο του Γούσιου Αστέριου τον πρόλογο που είχε γράψει πριν ένα αιώνα ο συγγραφέας για το Παγγαίο και τα τραγούδια του.

     Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωση, καθώς και όλους που παρευρέθησαν και στηρίζουν ηθικά και οικονομικά το μουσείο.