ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Ζωή και Αλάτι»

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Με αφορμή την έκθεση «ύδωρ & άλας» της Εικαστικού Έλενας Μπάρμπα, που φιλοξενείται στο Χαγιάτι Λαδιά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ζωή και Αλάτι».

     Τα έργα της συλλογής, που είναι φιλοτεχνημένα με νερό, αλάτι και μελάνι, συνδέονται δημιουργικά με την τέχνη της μαγειρικής και με ζητήματα διατροφής.

     Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αντωνία Παπαδοπούλου, ανέλυσε τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις του αλατιού στην ανθρώπινη υγεία, τονίζοντας τη σημασία της ισορροπίας και του μέτρου στην κατανάλωσή του.

     Ο Μάγειρας Γιάννης Δάνδολος, πρότεινε τρόπους μαγειρέματος αλλά και επιλογής των πρώτων υλών προκειμένου να παρασκευάζουμε νόστιμα γεύματα, χωρίς την προσθήκη αλατιού.

     Επίσης, ετοίμασε και προσέφερε στους παρευρισκόμενους πορτοκαλοσαλάτα, δείχνοντας πως με τη χρήση εποχικών υλικών μπορούμε να κάνουμε πιάτα με περισσότερη γεύση και λιγότερο αλάτι.

     Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα επέτρεψε τη γόνιμη συζήτηση γύρω από το αλάτι στη μαγειρική, τη διατροφή αλλά και την τέχνη, δημιουργώντας μια πολύπλευρη βιωματική εμπειρία για όλους. 


  Επιμέλεια Γιώτα Βασιλειάδου (Ιστορικός-Εθνολόγος) και ο Αγγελος Γκοτσίνας (Διδάκτωρ Αρχαιολογίας).