Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Η διατήρηση της οικογενειακής μνήμης, η διάσωση της τοπικής ιστορίας και η διαφύλαξη των υλικών τεκμηρίων του λαϊκού πολιτισμού, αποτέλεσαν το κίνητρο για την ίδρυση του Μουσείου από τη Βασιλική Λαδιά και τον Χρήστο Τσιφούτη.

  Οι πόρτες του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά άνοιξαν για πρώτη φορά το 2014. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το μουσείο και αναγνώρισε τη σημαντική πολιτιστική προσφορά του. Η αποδοχή αυτή οδήγησε στην δημιουργία της ΑΜΚΕ του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά Πρώτης και στον σχηματισμό του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα, από τότε λειτουργεί το σωματείο μελών (Γίνε Μέλος) του μουσείου, που συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων και στη εκλογή του ΔΣ. Επιπλέον τα μέλη του προσφέρουν εθελοντική εργασία και απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια.

Το Μουσείο δεν διαθέτει κάποια σταθερή πηγή χρηματοδότησης. Οι ιδρυτές με προσωπική τους εργασία και έξοδα,συντήρησαν και αποκατέστησαν τα κτίσματα που αποτελούν σήμερα το κέλυφος του μουσείου καθώς και τη συλλογή του.

  Η λειτουργία του Μουσείου εξασφαλίζεται χάρη στην εθελοντική εργασία και την οικονομική στήριξη των μελών, των χορηγών, της επιστημονικής ομάδας και των ιδρυτών. Επιπλέον δύναται να λάβει χορηγίες και δωρεές από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

genika.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Search